Atmıyor, Dönüştürüyoruz

e Twinning projemiz olan "The citizens of the bluegreensphere" Nisan ayı etkinlikleri kapsamında başlattığımız geri dönüşüm kampanyamıza öğrencilerimizi, velilerimizi ve tüm okul çalışanlarımızın katılmasını bekliyoruz.

18.04.2021 452

18-04-2021

Kağıt Atık

Bitki ve ağaçların yapısında bulunan selüloz maddesinin hamur durumuna getirilmesi ile edilen üzerine yazı yazmak, baskı yapmak gibi birçok amaç için kullanılan tabakaya kağıt denir. Kağıt; hacimli madde olduğundan çöp dağlarına sebep olmaktadır. Ayrıca kağıdın geri dönüşümü ile kullanılan hammadde miktarında önemli oranda tasarruf sağlanması ve ekonomik değerinin yüksek olması nedeniyle önemlidir.

NELER KAĞIT ATIKTIR?

- Kitaplar

- Defterler

- Yazışma Kağıtları

- Gazeteler

- Kese Kağıtları

- Not Kağıtları

- Karton Koli

- Kağıt Peçete

- Kağıt Ambalaj

KAĞIT ATIK GERİ DÖNÜŞÜM SÜRECİ

•  Kullanım sonrasında diğer atıklardan ayrı biriktirilir.
  •  Geri kazanım için temiz bir şekilde, ıslatmadan, ayrı toplamak gerekir.
  •  Mavi renk biriktirme ekipmanında biriktirilir.
  •  Hacim kaplamaması için sıkıştırılarak biriktirme kutusuna yerleştirilir.
  •  Toplama esnasında diğer atıklarla karıştırılmaz.
  •  Ayrı olarak biriktirilen kağıt ve karton atıklar lisanslı geri dönüşüm tesislerine getirilir.
  •  Kâğıt atıklar geri kazanım tesislerinde işlenerek yeniden kağıt ve karton üretilir.